Green Future Promoters

De Green Future Promoters (GFP) is de duurzaamheidswerkgroep van Mebiose. Op verschillende manieren proberen zij duurzaamheid binnen de opleiding te krijgen.

Wij zijn de Green Future Promoters (GFP) en houden ons op allerlei verschillende manieren bezig met duurzaamheid! Duurzaamheid gaat ons nauw aan het hart, zeker als je erachter komt dat duurzaamheid en Biomedische Wetenschappen/Life Sciences nauw met elkaar verbonden zijn. Enerzijds willen wij als wetenschappers zoveel mogelijk te weten komen over ziektes en de gezondheid van mens en dier, maar al het onderzoek dat we hiernaar doen op het lab, kan erg vervuilend zijn. Denk aan al het afval dat wordt geproduceerd en alle energie die hiervoor wordt gebruikt. Dit kan op zijn beurt weer bijvragen aan de opwarming van de aarde en dit heeft gevolgen op onze gezondheid. Denk aan hogere temperaturen waardoor meer hittestress kan optreden.
Daarom willen wij hier meer bewustwording voor creëren door interessante lezingen te organiseren (ook in samenwerking met andere studies, zoals Geneeskunde en Farmacie) en zouden we meer over duurzaamheid terug willen zien in het Biomedische onderwijs. Want als onderzoeker kan je zeker bijdragen aan een duurzamere wereld!

Lijkt het jou ook leuk om mee te denken? Stuur vooral al je vragen en opmerkingen naar GFP@mebiose.nl