M.B.V. Mebiose werkt samen met een aantal vakgroepen binnen en buiten het UMC Utrecht. Deze vakgroepen kunnen interessante onderzoeken en stages aanbieden voor jou!

Hubrecht Institute

Het onderzoek binnen het Hubrecht Institute richt zich op de ontwikkelings- en stamcelbiologie. Het instituut heeft 23 onderzoeksgroepen die fundamenteel, multidisciplinair onderzoek verrichten op gezonde en zieke cellen, weefsels en organismen.

Lees meer via https://mebiose.nl/author/hubrecht/

Afdeling Genetica UMC

Op de afdeling genetica van het UMC wordt onderzocht of een aangeboren afwijking erfelijk is. De aandachtsgebieden zijn cardiogenetica, longfibrose, oncogenetica, neurogenetica en erfelijke aanleg & ontwikkeling. Het hele spectrum van testen van microscopie, SNP-array tot basevolgordebepaling (Sanger- en Next Generation Sequencing) is in huis om doelmatig afwijkingen in het genoom op te sporen. De sectie genoomdiagnostiek werkt nauw samen met klinische genetica.

Institute for Risk Assessment (IRAS)

Het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) is een interfacultair onderzoeksinstituut van de faculteiten Diergeneeskunde en Geneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Lees meer via https://mebiose.nl/author/iras/