Stichtingen

Stichting BEBSU

De Stichting Buitenlandse Excursie Biomedische Studenten Utrecht (kort: Stichting BEBSU) is de financiële beheerder van het geld voor de Buitenlandse Excursie Commissie die om de twee jaar een toffe reis naar een biomedisch belangrijke locatie in het buitenland organiseert. De Stichting BEBSU is in het leven geroepen omdat bij een excursie voor biomedische studenten grote geldbedragen in omloop zijn. Met de stichting zijn de financiën onafhankelijk van het geld dat de M.B.V. Mebiose beheert en loopt de M.B.V. Mebiose geen risico op verlies door de excursie. Om ervoor te zorgen dat dit goed gaat, heeft de Stichting BEBSU ook een bestuur bestaande uit een Praeses, ab Actis en Fiscus. Dit bestuur wordt gecontroleerd door de Raad van Toezicht, dat uit oud-leden van de BEC en Stichting BEBSU bestaat. Het bestuur der Stichting BEBSU voor het jaar 2023-2024 bestaat uit Simon Alkema, Eva van Wijngaarden en Justin de Ronde.

Heb je vragen aan de Stichting BEBSU, mail dan naar foreignexcursion@mebiose.nl

Stichting Boekverkoop Mebiose

Als studievereniging is Mebiose ook verantwoordelijk voor het verschaffen van studieboeken en blokboeken aan de studenten. Omdat er in de boekverkoop ook veel geld omgaat, is ervoor gekozen om daarvoor een aparte stichting op te richten. Dit is Stichting Boekverkoop Mebiose. 

Deze stichting wordt geleid door de vice-ab Actis van het Mebiose bestuur en wordt gecontroleerd en geadviseerd door de Boekverkoopcommissie. Voor vragen hierover kan dus altijd gemaild worden naar mebiose-viceabactis@umcutrecht.nl