Toelating

De profielen

Natuur&Gezondheid met wiskunde A en natuurkunde en Natuur&Techniek met biologie geven toegang tot de opleiding. Voldoe je niet aan de eisen, dan kun je een aanvullend examen afleggen bij het Boswell Instituut van de Universiteit Utrecht (www.jbi.uu.nl). Je moet het examen met goed gevolg hebben afgelegd voor je je als student kunt inschrijven. Ook met andere diploma’s word je mogelijk toegelaten tot de selectieprocedure. De medewerkers van de afdeling Studievoorlichting van de Universiteit Utrecht kunnen je hier meer informatie overgeven, e-mail: studievoorlichting@uu.nl.

 

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor de opleiding via StudieLink. Dit moet je doen vóór 15 januari. Om in te loggen bij Studielink heb je een DigiD nodig, welke je moet aanmaken. Dit duurt ongeveer 5 dagen, dus zorg dat je deze op tijd aanvraagt als je je wilt inschrijven.

 

Selectie

Omdat Biomedische Wetenschappen een numerus fixus heeft, wat betekent dat er slechts 175 plekken zijn, vindt er selectie plaats. De selectie is op basis van je overgangscijfers van 5 naar 6 VWO, een kennistoets, profieltoets en motivatie. Na het aanleveren van de overgangscijfers moet je een profieltoets inleveren. Als je dit gedaan hebt, krijg je een uitnodiging voor de Selectiedag, waar je de kennistoets moet maken en vragen over jouw motivatie moet beantwoorden. Meer informatie over de selectie kun je vinden op deze site.