Mebioten vs. Corona

met Geen reacties

‘Het gehele jaar bestaat in corona-tijden voornamelijk uit anderhalve meter afstand houden, handen wassen en thuis werken. Ook voor onze Mebioten is dit een standaard geworden en wij vroegen ons af hoe ze dat eigenlijk volhouden, wat ze doen met hun vrije tijd en hoe het is om te studeren in deze gekke tijden. Daarom lees je in deze terugkomende rubriek een verhaal van een Mebioot die je vertelt hoe hij/zij deze corona-tijd doorkomt. Met deze keer Eva Dekker, masterstudent Biology of Diseas.’

Afgelopen maart is een maand geweest van hele gekke jubilea. De allereerste corona-mijlpalen zijn nu een jaar geleden, toen ik midden in mijn bestuursjaar bij Mebiose zat. Ik heb stilgestaan bij de laatste fysieke Mebiose-activiteit, de laatste dag dat de kamer open was, de persconferentie die de eerste lockdown inluidde… Waar dat eerst zo kort geleden leek, beginnen we er nu op terug te kijken. Het is gek om te bedenken hoe anders we het jaar dat zou volgen toen voor ogen hadden. Terugkijken op die eerste lockdown voelt voor mij, en met mij velen, een beetje nostalgisch, hoe gek is dat?

Het was toen ook wel spannend, al die veranderingen. We merkten hoe snel mensen zich kunnen aanpassen aan zo’n acute crisissituatie, en hoeveel er online kan. We begonnen te wennen aan anderhalve meter afstand houden, en leerden hoe belangrijk sociaal contact voor ons is. Voor mij betekende die eerste lockdown meer vrije tijd dan ik in een jaar had gehad en meer tijd met mijn huisgenoten, iets waar ik echt geluk mee heb. Ik leerde ukelele spelen, legde veel puzzels, begon met schilderen en heb, net als Anne in de vorige blog, The Office helemaal gebinged. In combinatie met dat lekkere weer was dat best een leuke tijd.

In september ben ik aan mijn master begonnen: Biology of Disease. Ondanks de nodige aanpassingen aan de introductieweek, kon ik mijn medestudenten toch een paar keer ontmoeten en kon ik gemotiveerd beginnen aan mijn vakken en het regelen van een stageplek. Die motivatie nam in de maanden erna snel af. We mochten weer minder, thuiswerken is toch echt een stuk minder gezellig en productief, en het weer begon slechter te worden. Om mij heen kwamen er weer meer verhalen van gezinnen en studentenhuizen die in quarantaine moesten, sommigen, waaronder ik, zelfs tijdens kerst. Na de jaarwisseling is zelfs een avondklok ingegaan. De positiviteit is steeds verder te zoeken.

Daarom moeten we voor onszelf een routine kweken. Een routine in het vinden van de positieve momentjes op een dag. Ik prijs mijzelf in deze tijd daarom erg gelukkig dat ik elke dag naar mijn stage mag fietsen om daar mijn experimenten te doen en om met mensen buiten mijn huis te kletsen. Ik weet dat dat voor een deel van mijn mede-masterstudenten namelijk niet het geval is, en al helemaal niet voor bachelorstudenten. Soms onderbreek ik mijn stage om een vak te volgen. Dan ben ik blij dat ik meer thuis kan zijn, uitgebreider kan lunchen en wasjes kan draaien.

De komende maanden worden gelukkig weer beter; we krijgen mooier weer (de sneeuw in april even niet meegerekend) en meer feestdagen om even uit te rusten en hier en daar familie of vrienden te zien (in kleine groepen). De eerste barbecues en flunkybaltoernooitjes (het ultieme corona-proof gezelschapsspel voor de hele familie) van 2021 heb ik er alweer op zitten. Hopelijk zal dit Lustrumjaar van Mebiose nog fysieke activiteiten kennen, waar ik al mijn favoriete Mebioten weer kan zien en spreken onder het genot van een heerlijk stukje vegavlees. Ik wens iedereen veel succes in deze lentemaanden en tot snel!

 

Volgen Bestuur der M.B.V. Mebiose:

Laatste berichten van

Bij het gebruik van deze website worden HTTP cookies bijgehouden voor een optimaal <b>paarse</b> surfervaring. meer informatie

De HTTP cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'Toestaan cookies' om u de beste surfervaring te geven.
U gaat nu door met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw HTTP cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u voor 12 maanden akkoord met de HTTP cookie-instellingen.

Sluiten