Mebioten vs. Corona

met Geen reacties

‘Het gehele jaar bestaat in corona-tijden voornamelijk uit anderhalve meter afstand houden, handen wassen en thuis werken. Ook voor onze Mebioten is dit een standaard geworden en wij vroegen ons af hoe ze dat eigenlijk volhouden, wat ze doen met hun vrije tijd en hoe het is om te studeren in deze gekke tijden. Daarom lees je in deze terugkomende rubriek een verhaal van een Mebioot die je vertelt hoe hij/zij deze corona-tijd doorkomt. Met deze keer Anne Löbker, tweedejaars bachelorstudent.’

 

Op de dag dat ik dit schrijf is het exact één jaar geleden dat de eerste coronabesmetting in Nederland werd vastgesteld. Dat betekent dat we al bijna een jaar anderhalf meter van elkaar verwijderd blijven, zo veel mogelijk thuis zitten en ons onderwijs online volgen. In dat jaar is er eigenlijk gigantisch veel gebeurd, maar tegelijkertijd voelt het alsof de tijd al een jaar stilstaat.

Een jaar geleden had ik nog allerlei goede voornemens om de lockdown mee door te komen. Ik zou gitaar gaan leren spelen, meer gaan sporten en er wekelijks op uit gaan om mijn fotografie skills te verbeteren. Helaas kan ik nu, een jaar later, concluderen dat eigenlijk niks daarvan daadwerkelijk is gelukt. Het is de gedachte die telt, zal ik dan maar zeggen. In zo’n vreemde periode als deze moeten we niet te streng zijn voor onszelf. Wel kan ik nu alle landen op een wereldkaart identificeren, ben ik een master geworden in het spelen van online Codenames en heb ik alle 9 seizoenen van The Office in een maandje gebinged. Zoals je kan zien heb ik mijn vrije tijd nuttig besteed.

Gelukkig gaan we nu weer richting de lente, waardoor mijn (semi)dagelijkse wandelingetje een stuk aangenamer is geworden. Positiviteit moeten we nu uit de kleine dingetjes halen, en voor mij is dat een stukje lopen in de zon terwijl de wereld om je heen weer tot bloei komt. Na een lange dag online colleges kom ik weer helemaal tot rust als ik eendjes hoor kwaken en lammetjes zie huppelen door een weiland. Een bijkomend voordeel van de oplopende temperatuur is dat ik mijn kamertje zo nu en dan kan verruilen voor de achtertuin, iets wat na al die maanden binnen zitten weer een hele fijne ervaring is.

Naast de colleges zijn ook activiteiten, borrels en vergaderingen verschoven naar een online omgeving. Hieruit is gebleken dat de commissies van Mebiose hartstikke creatieve oplossingen hebben gevonden om deze lastige periode door te komen. Want als je de Mebioten niet naar een activiteit kan laten komen, dan breng je de activiteiten toch naar de Mebioten? Hoewel ik dus met smart zit te wachten totdat we weer in het echt samen kunnen komen, hebben we momenteel gelukkig genoeg te doen om ons nog even te vermaken!

 

 

Volgen Bestuur der M.B.V. Mebiose:

Laatste berichten van

Bij het gebruik van deze website worden HTTP cookies bijgehouden voor een optimaal <b>paarse</b> surfervaring. meer informatie

De HTTP cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'Toestaan cookies' om u de beste surfervaring te geven.
U gaat nu door met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw HTTP cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u voor 12 maanden akkoord met de HTTP cookie-instellingen.

Sluiten