Mebiose maakt gebruik van verschillende socialmedia-kanalen. Hieronder vind je een overzicht van de socialmedia-kanalen met een korte beschrijving van welke informatie je op dit kanaal kan verwachten.

 

Instagram

De Instagrampagina van Mebiose wordt voornamelijk gebruikt om activiteiten aan te kondigen. In de Instagram Story kun je sfeerimpressies van activiteiten, korte berichten over aankomende activiteiten of andere korte mededelingen verwachten.


Facebook

Op Facebook worden de aankomende activiteiten als evenement aangemaakt. De jaargroepen op Facebook worden door het bestuur voor deze evenementen uitgenodigd. De Facebookpagina van Mebiose wordt ook gebruikt voor mededelingen over de openingstijden van de Mebiosekamer. Verder zijn bepaalde sponsoren van Mebiose terug te vinden op de Facebookpagina.


WhatsApp Jaargroepen

De WhatsApp Jaargroepen worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Vaak worden activiteiten aangekondigd in deze groepen. In de jaargroepen wordt dan ook de aanmeldlink van de activiteit gedeeld. Verder kunnen er korte mededelingen op het gebied van onderwijs en carrière oriëntatie via de WhatsApp Jaargroepen worden gedeeld.


LinkedIn

Het LinkedIn platform van Mebiose bestaat uit een algemene pagina met meer dan 1000 connecties, waaronder huidige leden, alumni en professoren. Dit is tot nu toe vooral een plek om vacatures van bedrijven te plaatsen. Er worden ook advertenties op deze pagina geplaatst. Verder hebben we een alumni pagina waar oud studenten van Biomedisch Wetenschappen in zitten. Deze pagina wordt gebruikt om oproepen te plaatsen voor alumni, bijvoorbeeld voor carrière oriënterende activiteiten


Mebiomail

De Mebiomail wordt maandelijks verstuurd en bevat een aantal vaste onderdelen. Zo worden de laatste updates op het gebied van het onderwijs en carrière oriëntatie gedeeld. Ook is er een overzicht van de aankomende activiteiten te vinden.


Carrièremail

De Carrièremail wordt ongeveer eens in de twee maanden verstuurd. Hier worden carrière oriënterende activiteiten van Mebiose geplaatst en samenvattingen van afgelopen activiteiten. Verder worden er open dagen over heel Nederland in vermeld om de studenten zo goed mogelijk te kunnen helpen met de keuzes die ze moeten maken in hun carrière.


Posterborden

De posterborden van Mebiose zijn te vinden in het Hijmans van den Bergh gebouw, het UMC Utrecht en de Mebiosekamer. Op de posterborden zijn de posters van de aankomende activiteiten te vinden. Er hangen ook posters van andere mededelingen en initiatieven. Verder hangt de Activiteiten Agenda Poster (oftewel AAP) op de posterborden. Op de AAP staan de activiteiten die in die week gepland staan.