Houd deze pagina in de gaten voor updates over Mebiose in de tijden van Corona. Onderstaande informatie is handig voor zowel huidige leden als aankomende eerstejaars.  

Algemeen

Hoe gaat Mebiose om met de maatregelen omtrent Corona?
De maatregelen en richtlijnen met betrekking tot de Coronacrisis worden nauwlettend in de gaten te houden. Zo zorgen we dat we te allen tijde voldoen aan de richtlijnen vanuit de overheid, de gemeente Utrecht, de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht.  
Is de Mebiosekamer open?
In principe zal de Mebiosekamer open zijn zodra er weer fysiek les wordt gegeven op de universiteit. Afhankelijk van de situatie op dat moment zullen er mogelijk wel andere openingstijden gelden.  
Gaan er nog wel activiteiten georganiseerd worden?
Ja! We doen ons best om ondanks alle beperkingen zo veel mogelijk leuke activiteiten te organiseren. Momenteel zijn dit nog vooral digitale activiteiten, maar we zijn ons ook aan het voorbereiden om snel weer meer fysieke activiteiten te kunnen organiseren. Deze natuurlijk altijd binnen de kaders die op het betreffende moment van kracht zijn.  
Gaat de fysieke boekverkoop in de eerste periode door?
De boekverkoop zal in de eerste periode alleen fysiek plaatsvinden voor de eerstejaars. Voor de tweede- en derdejaars worden de blokboeken online aangeboden.  
Kan ik nog boeken bestellen?
Ja, via de mebiosesite kun je nog steeds boeken bestellen en deze worden bij je thuis bezorgd.  

Aankomende eerstejaars

Gaat de facultaire introductieweek door?
Ja, de introductieweek gaat sowieso door! Ook als er geen fysieke activiteiten kunnen plaatsvinden zullen we zorgen voor een digitaal aanbod aan activiteiten.  
Moet ik in Utrecht zijn voor de introductieweek?
In principe is het dagprogramma van de introductieweek verplicht. Dit programma bestaat mogelijk ook uit een fysiek gedeelte in Utrecht.    
Heeft het nog wel zin om lid te worden van een vereniging?
Jazeker! Lid worden van een vereniging heeft heel veel voordelen. Als lid van Mebiose krijg je bijvoorbeeld korting op je boeken. Daarnaast zorgt Mebiose voor onderwijsinspraak en carrièreoriëntatie en worden er leuke activiteiten georganiseerd. Dat blijft natuurlijk ook allemaal!  

Contact

Heb je een vraag die hier niet bij staat of wil je graag meer informatie? Dan kan je contact opnemen met:
  • Algemeen: mebiose@umcutrecht.nl
  • Inschrijving en introductieweek: mebiose-praeses@umcutrecht.nl
  • Boekverkoop: mebiose-viceabactis@umcutrecht.nl
  • Onderwijs: mebiose-vicepraeses@umcutrecht.nl