Commissies en Werkgroepen

Onze commissies

Mebiose heeft een heleboel commissies, die zorgen voor verschillende activiteiten/evenementen binnen de vereniging. Meestal komen commissies 1 keer per week samen om te vergaderen en elkaar gezellig te zien. Hieronder zullen alle commissies zich aan je voorstellen. Lijkt het jou ook leuk om bij een commissie te gaan? Houd dan onze socials in de gaten, want meerdere keren per jaar wisselen er commissies.

Activiteitencommissie

De Activiteitencommissie is de commissie die activiteiten voor alle jaarlagen organiseert. Daarnaast organiseren ze ook een aantal vaste activiteiten, zoals de Batavierenrace.

Boekverkoop commissie

De Boekverkoopcommissie is het ondersteunende orgaan van de vice-ab Actis en beantwoordt daarom alle vragen omtrent de boekverkoop.

Buitenlandse Excursie Commissie

De Buitenlandse Excursie Commissie (Foreign Excursion Committee) organiseert eens in de twee jaar een buitelandse studiereis. De volgende zal plaatsvinden in april 2024.

Carrièredagcommissie

De Carrièredagcommissie bestaat uit leden van Mebiose en U.L.S.V. Amino, die eens in de twee jaar een carrieredag voor beide opleidingen organiseren. De volgende vindt plaats in december 2024.

Diescommissie

De Diescommissie organiseert in februari een week vol activiteiten ter ere van de verjaardag van Mebiose. Hierbij kan je denken aan vaste activiteiten zoals het ledeneten en een cantus, maar ook vrije activiteiten.

Eerstejaarscommissie

De Eerstejaarscommissie is de commissie speciaal voor eerstejaars activiteiten. Daarnaast ontwerpen ze elk jaar de nieuwe jaartrui.

Feestcommissie

Feestcommissie Gloek organiseert alle feesten en borrels van Mebiose. Met veel plezier schenken ze jullie drankjes achter de bar in.

Galacommissie

De Galacommissie organiseert het onvergetelijke Mebiose gala in februari. Het gala staat bekend als één van de leukste en grootste activiteiten van het jaar.

Jaarboekcommissie

De Jaarboekcommissie ontwerpt elk jaar het vetste jaarboek met daarin de mooiste herinneringen. Deze wordt uitgegeven in februari.

Kascommissie

De Kascommissie is het ondersteunend orgaan van de Fiscus van Mebiose. Ze controleert de boekhouding, administratie en afrekeningen.

Mastercommissie

De Mastercommissie organiseert gedurende het jaar allerlei soorten activiteiten speciaal voor masterstudenten van de GSLS.

Tight Junction

De Tight Junction schrijft vijf keer per jaar het verenigingsblad van Mebiose. Elke editie garandeert weer veel leesplezier!

Weekendcommissie

De Weekendcommissie organiseert eens in de twee jaar het Mebioseweekend in mei! De eerstvolgende vindt plaats in mei 2025.

Onze werkgroepen

Naast commissies heeft Mebiose ook meerdere werkgroepen. In een werkgroep kom je terecht als je door het bestuur hiervoor gevraagd wordt, aangezien een werkgroep een bepaalde functie of taak van een bepaald bestuurslid ondersteunt.

wALVIS

Werkgroep Advies, Leidraad, Visie, Innovatie en Structuur is het ondersteunende orgaan van de Praeses. Daarnaast adviseert ze over het Meerjarig Beleidsplan en de reserveringen.

Archief

In een bestuursjaar worden er altijd veel documenten, maar ook mooie herinneringen gemaakt. Om ervoor te zorgen dat deze niet verdwijnen zorgt werkgroep Archief ervoor dat deze goed opgeslagen worden.

Eerstejaarsweekend

Werkgroep Eerstejaarsweekend organiseert ieder jaar samen met de Praeses het Eerstejaarsweekend. Dit weekend is gevuld met allerlei activiteiten en bondingsmomenten voor de nieuwe eerste jaarlaag.

Externe Betrekkingen

Werkgroep Externe Betrekkingen is het ondersteunende orgaan van de vice-Fiscus. Deze werkgroep geeft advies over de verschillende activiteiten binnen de carrièreoriëntatie, maar natuurlijk ook over onze externe samenwerkingen.

Goede Doel

Werkgroep Goede Doel organiseert samen met de Fiscus in maart de Goede Doel week voor een zelfgekozen goed doel. Deze week heeft een hoop gezelligheid met vaak als resultaat veel winst voor het Goede Doel.

Green Future Promoters

De Green Future Promoters (GFP) is de duurzaamheidswerkgroep van Mebiose. Op verschillende manieren proberen zij duurzaamheid binnen de opleiding te krijgen.

Kanonshot

Om een succesvolle activiteit goed vast te leggen, is er natuurlijk een goed fototeam nodig! Dit team is gevormd door werkgroep Kanonshot, die op elke activiteit te herkennen zijn aan hun groene petjes en de camera in de hand.

Kroniek

Eens in de vijf jaar, tegelijkertijd met het Lustrum van Mebiose, wordt de kroniek geschreven. Dit boek vat de laatste vijf jaren van de vereniging samen en beschrijft daarnaast ook beknopt de volledige geschiedenis. De eerstvolgende wordt gemaakt in 2025-2026.

Masterplan

Werkgroep Masterplan ondersteunt de vice-Praeses bij de vraagstukken rondom de medezeggenschap van de GSLS-masters. Meerdere keren per jaar komen zij samen om daarover bij te praten.

Onderwijs

Werkgroep Masterplan ondersteunt de vice-Praeses bij de vraagstukken rondom de medezeggenschap van de bachelor BMW. Meerdere keren per jaar komen zij samen om daarover bij te praten.