10% van de mensen om je heen gaat stoppen; 25% kiest een carriere buiten de wetenschap; de rest kiest een carriere als wetenschapper……..en daarvan is na 5 jaar nog 10 % daar gebleven. De rest kiest anders. Hoe beweeg jij hiernaartoe, hierin? Hoe navigeer jij?

Ik heb beide gedaan. Eerst onderzoek, toen consultancy, toen communicatie, nu training en coaching. Ik kies wat bij mij past, nu. En dat ‘nu’ verandert steeds. Bij die veranderingen en stappen merkte ik dat deuren openden om wie ik was, en vooral hoe ik dat kon overbrengen, mijn verhaal, mijn kwaliteiten, en mijn kracht en inzicht om datgene wat ik elders had geleerd mee te nemen.

Nu ben ik enthousiast over mijn toekomst: ik kan kiezen, bewegen en veranderen. Ik kan zelf navigeren! Maar net afgestudeerd voelde ik paniek. Toen mij voor het eerst gevraagd werd wat ik wilde…..en waarom. Want ik had geen flauw benul. En deuren bleven toen dicht. Ongeacht mijn kennis. Dat kan anders. Beter.

Wij leiden jullie hier op tot biomedisch wetenschapper. We weten, hebben zelf ervaren, dat alleen die inhoud niet voldoende is voor succes. En wij willen dat deuren voor jullie open gaan.

In de BMW Academie helpen we jou voorbereiden op je toekomst en willen we jou meer een gevoel van zekerheid geven over wat je kan en wat je te bieden hebt.

Door jou tijdens je bachelor te leren kijken naar en praten over wat je doet en kan: over je vaardigheden. Al je vaardigheden, niet alleen de academische, ook de persoonlijke. Zodat jij weet waar je nog kan ontwikkelen en waar je kracht ligt. We dagen je uit om zelf in de opleiding de momenten te zien en pakken waar je kan leren en groeien.

Concreet houdt dit in dat je tijdens je bachelor herhaaldelijk groepsbijeenkomsten hebt met je tutor en af en toe een opdracht maakt. Hierbij staat steeds een vaardigheid centraal waar je mee gaat oefenen; maar je gaat vooral leren kijken naar hoe je dit deed en hoe je dit hierna anders gaat aanpakken. Best lastig soms omdat je het liefst bezig bent met de inhoud. Aan jou om ons te vertrouwen dat dit wel degelijk zinvol zal zijn, ook als je dat niet direct zelf ziet of merkt.

Dus, wat ga jij doen om te leren navigeren?

 

Drs. Simone Schut

s.h.a.schut-voortman@umcutrecht.nl