Bestuursblog Tessa

met Geen reacties

Ik zal je eerlijk zeggen, bestuursblogs zijn niet de sterkste kant van dit bestuur. Het spijt ons, echt. Toch hoop ik, ondanks dat er geen blogs zijn geweest, dat jullie ondertussen weten wie we zijn! Een bestuursjaar kan erg vaag klinken, wat doe je nou op een dag? Ik heb zelf meestal ook geen idee hoe ik mijn week heb gevuld, maar voor deze blog heb ik toch op een rijtje wat ik heb gedaan. Over het algemeen vliegt de tijd of duren taakjes altijd langer dan je denkt, ik besef me nog niet hoe snel dit jaar ging. Aangezien mijn weken er nu ook anders uitzien dan halverwege het jaar, heb ik een week in maart genomen om jullie te laten zien wat ik doe!

Een week in het leven van een ab Actis. Op maandag ben ik meestal druk bezig met de e-mail checken. Ik beheer de algemene Mebiose-mail, hier ontvang je mailtjes voor sponsor- of promotieverzoeken, uitnodigingen voor recepties of feesten, antwoorden op uitnodigingen die ik heb gestuurd, spam, adreswijzigingen of andere vragen aan Mebiose. Over het algemeen een hele diverse mail en je bent dan ook wel even bezig met het ordenen van die mail. Verder heb ik ook mijn eigen ab Actis mail, die gebruik ik voor taken die enkel bij mij horen, zoals individuele projecten. Ik bereid op maandag ook gelijk de bestuursvergadering voor en maak hiervoor een postlijst en een ZHIJA (zet het in je agenda), zodat we alles tijdens de BV op een rijtje hebben. Maandagavond vergaderen we dus met het bestuur en deze maandag eten we samen met Sams. We proberen één keer per maand samen te eten, wat heel erg gezellig is en natuurlijk het contact onderhoudt. De vergadering wordt na het eten weer voortgezet en ik eindig rond 1 uur in bed, helaas, want om 9 uur de volgende dag heb ik een afspraak en het wordt een drukke dinsdag.

Dinsdagochtend 9 uur, een overleg met de opleiding voor de viering van het lustrum van Biomedische Wetenschappen. We bespreken hoe de dag eruit gaat zien (10 oktober 2019, zet het in je agenda!) en wat er allemaal geregeld moet worden. Dan ga ik snel aan de slag met de notulen uitwerken, want ik heb later die dag weer een afspraak. Tijdens de BV notuleer ik meestal, als ik geen tijd heb dan vraag ik Dave of hij wil notuleren. Deze notulen moeten goed uitgewerkt worden en daar ben ik dan ook de dinsdag mee bezig. Als ze af zijn dan mag de rest van het bestuur ze nakijken. Dit is om te controleren of ik alles goed heb opgeschreven en zodat de rest van het bestuur ook de notulen nog een keer leest na de vergadering. Om 14.30 uur heb ik een vergadering met de organisatie van de 24-uursreis, dit is samen met UBV, Proton en V.U.G.S. We zijn met zijn vieren en kletsen gezellig, maar de reis is al over 2 weken dus we bespreken de inschrijvingen en de verdere activiteiten die we hebben geboekt. Om 16.15 uur heb ik een oratie (ik zei het al, een drukke dinsdag), dus ik moet naar het Academiegebouw. Een oratie is een inaugurele rede van een persoon die tot professor is benoemd en is eigenlijk een college over hun vakgebied waar andere professoren, studie- en studentenverenigingen en familie en vrienden van de professor aanwezig zijn. Hierna moet ik snel door naar de vergadering van de Buitenlandse Excursie Commissie, want ze hebben eten voor me bewaard. We vergaderen lang, want de reis is over anderhalve maand, dus we bespreken het draaiboek en de excursies grondig. Ook is Daphne jarig vandaag dus we gaan naar een caféetje om dat te vieren. Wat nog leuker is, ik ben de volgende dag jarig, dus om 00.00 uur vieren we dat nog even! Dan krijg ik een berichtje dat Myrthe, Dave, Ruben en twee bestuursleden van Helix nog op de HBS zaten te chillen, dus ik ging nog even langs en het werd weer een late avond..

Woensdagochtend, ik ben jarig, maar ik moet ook wel wat dingen doen. Ik houd de donateurs van Mebiose bij en stuur herinneringsbrieven als ze dit jaar nog niet hebben betaald. Ik heb bij Myrthe een bestand aangevraagd met alle overboekingen van donateurs en dit verwerk ik dan in mijn donateurenbestand. Hierna weet ik dus welke mensen er nog geen donatie hebben gedaan en daar stel ik een brief voor op en die stuur ik dan ook gelijk op. Van 13-15 uur heb ik kamerbeurt en omdat ik jarig ben deel ik taart uit! Na 15 uur heb ik nog een klusje. De Jaarboekcommissie heeft net vorige week het jaarboek onthuld en we zijn allemaal heel erg trots op het resultaat. Als ab Actis stuur je dit jaarboek naar iedereen die eraan mee heeft gewerkt en andere belangrijke personen voor Mebiose. Deze moeten ook op de post, dus van 15.00-17.00 uur ben ik bezig met het maken van de bijgevoegde brieven voor de jaarboeken. Om 17.00 uur trommel ik wat mensen bij elkaar die met me willen eten voor mijn verjaardag om daarna gaan te de feesten. Mijn huis passen niet zoveel mensen in, dus we eten met 12 man bij Myrthe en gaan daarna de stad in! Donderdagochtend zal zwaar worden..

Donderdagochtend, op het moment van schrijven kan ik je niet vertellen hoe ik me voelde, maar ik ben die dag gewoon aan het werk gegaan. Ik heb een kamerbeurt van 11-13 uur, hier kan ik even bijkomen. Na de kamerbeurt ga ik even aan de slag met de ALV notulen, ik ben goed in dingen uitstellen, dus ik moet nog een deel van de ALV notulen maken van 24 januari. Uiteindelijk is mijn concentratie weg, dus ga ik wat anders doen. Ik nodig de opleiding uit voor de Goede Doel Weken, ze mogen aanwezig zijn bij de opening, ze mogen taarten bakken en ze kunnen bij de WABXL aanwezig zijn. Die avond is een gezellige avond, want we hebben een uitje gepland staan met de BEC en we gaan lasergamen!

Vrijdag is een rustige dag, ik heb een kamerbeurt, verder werk ik aan wat actiepuntjes en uiteindelijk is de WAB om 13.00 uur. Dan is het weekend, maar niet zomaar weekend want we gaan op bestuursweekend! We vertrekken naar het mooie oosten en zijn dit weekend bij Ruben. Eenmaal aangekomen knuffelen we met Siem de hond, kijken we een film en vallen we tevreden in slaap na deze zware week. Zaterdag maken we een fietstocht door het mooie Twentse landschap (helaas door de regen) en spelen we de hele avond spelletjes. Op zondag brunchen we bij Rubens vader en vertrekken we langzaam weer richting het midden van het land. ’ s Avonds ga ik met een aantal Mebioten naar een concert van Bastille, een van mijn favoriete bands!

 

Dit was natuurlijk een hele mooie week in het leven van een ab Actis, maar ik heb zeker meer gedaan dit jaar. Zo lekker aan het einde van het jaar kun je terugblikken op de tijden die je hebt beleefd en leuk waren ze! Ik heb dit jaar enorm veel nieuwe en leuke mensen ontmoet door alle commissies of nieuwe eerstejaars, maar ook mensen van de opleiding en andere besturen. Behalve dat, leer je in een bestuursjaar ook enorm goed samenwerken of organiseren. De vijf medebestuursgenoten waar je eigenlijk praktisch 24/7 mee bent, worden mensen waar je op kan bouwen en waar je alle leuke momenten mee kan delen. Op organisatorisch gebied ben ik ook gegroeid; waar ik nu het eerst aan denk is het organiseren van het Faculteitsdiner. Ik heb samen met de ab Actis van Sams een heel diner neergezet voor studenten, docenten en medewerkers van de faculteit Geneeskunde in het Academiegebouw met erg interessante sprekers. Een bestuursjaar is enorm leerzaam en ik kijk ook met verbazing terug op de Tessa die daar stond op 14 juni 2018, bij de wissel. Mocht je nog vragen hebben over ab Actis of bestuur zijn, dan kun je me altijd even aanspreken!

Volgen ab Actis:

Hey!

Mijn naam is Anne Löbker en ik mag mijzelf dit jaar ab Actis van onze mooie vereniging noemen! Een ander woord voor ab Actis is secretaris en dat zegt al genoeg over wat ik zoal op een dag doe: ik hou me bezig met de mail, verstuur alle Tight Junctions en andere post en verder notuleer ik alle vergaderingen die wij als bestuur hebben. Daarbovenop organiseer ik het Faculteitsdiner én zit ik de commissie ter redactie van het verenigingsblad ‘Tight Junction’ en de Buitenlandse Excursiecommissie bij. Mocht ik buiten dit alles om nog wat vrije tijd hebben, dan spendeer ik die graag door naar mijn ouders in het verre Twente af te reizen (en nee, dat is geen stad maar een streek), met vrienden te chillen, eendjes te spotten in een vijver of door gewoon lekker een boekje te lezen. Kom dus vooral lekker langs in de Mebiosekamer als je wil praten over eenden, je favoriete boek, of als je gewoon gezellig een (kaart)spelletje wil spelen!

Anne Löbker
h.t. ab Actis der M.B.V. Mebiose

Laatste berichten van

Bij het gebruik van deze website worden HTTP cookies bijgehouden voor een optimaal <b>paarse</b> surfervaring. meer informatie

De HTTP cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'Toestaan cookies' om u de beste surfervaring te geven.
U gaat nu door met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw HTTP cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u voor 12 maanden akkoord met de HTTP cookie-instellingen.

Sluiten