Bestuursblog Casper: 9 dingen die zooo ab Actis zijn

met Geen reacties

9 dingen die zo ab Actis (of gewoon mij) zijn.

Hallo lieve Mebioten. We zijn ondertussen al voorbij de helft van ons bestuursjaar (de tijd vliegt helaas echt voorbij), dus het is tijd voor een nieuwe bestuursblog. Ik ben niet zo’n vlogger en ik vond het lastig om een week lang allemaal foto’s van mezelf te maken dus ik pak het even een beetje anders aan. Ik ga allemaal dingen beschrijven die ik doe om jullie een insight te geven in mijn functie. Let wel op: sommige dingen zijn wat meer ab Actis en andere dingen zijn gewoon Casper.

  1. Notulen forever

Als je ‘ab Actis’ hoort, denk je waarschijnlijk aan notulen. Tja, dat klopt ook wel. We hebben elke week een bestuursvergadering op maandagmiddag/-avond en deze notuleer ik bijna altijd (Tijs ook af en toe). Op dinsdag ben ik altijd druk, want dan werk ik de notulen uit. We hebben altijd veel te bespreken dus er is ook veel om uit te werken. Naast onze bestuursvergaderingen notuleer ik ook bij andere vergaderen, zoals de vergaderingen met de Marcus et Cornelia (de oud-besturen die ons advies kunnen geven over een heleboel zaken) en de Algemene Ledenvergaderingen. 

Ik ben hier echt twee minuten in functie en nu al aan het notuleren wow 

 

  1. Heel veel mails krijgen (maar ook doorsturen)

Als enige in het bestuur heb ik twee mailaccounts (mebiose-abactis@umcutrecht.nl en mebiose@umcutrecht.nl) en dat geeft dus ook een dubbele inbox. Ik krijg dan ook veel mailtjes, uiteenlopend van nieuwsbrieven tot mails van andere verenigingen of juist mails van leden. Gelukkig is er ook vaak genoeg mail waar ik niks mee hoef te doen, omdat ik ze gewoon kan doorsturen naar bestuursgenootjes.

Me op maandagochtend

 

  1. Gelukkig ook lol hebben met de mail

Twee inboxen verdienen ook twee puntjes in deze blog 😉 Soms is het ook wel eens leuk om even lol te hebben via de mail. Soms is het een grappige mailconversatie met de rest van het bestuur en soms is het een potje galgje/Wie ben ik?/juffen met een hele maillijst van functiegenoten door heel Nederland. Zie hieronder:

 

       

Het antwoord bleek POTENTIE en niet VOGELTJE

 

  1. Elke foto te zien krijgen

Ik heb als ab Actis stiekem wel een machtspositie, ik krijg namelijk elke foto te zien die op activiteiten wordt gemaakt. Ik zoek in de grote lijst foto’s uit welke op de site komen en welke niet. En ja, dan kom je dus ook een flinke hoeveelheid slechte foto’s tegen. Het is soms veel werk, maar het wordt wel altijd goed beloond.

PS: ja ik heb het heel even op paint bewerkt, omdat de foto’s niet voor iedereens ogen geschikt zijn

 

  1. De meest random dingen ooit in het archief vinden

Als je aan het archief denkt, dan klinkt dat misschien wat stoffig. Nu moet ik toegeven dat mappen met afschriften die ouder zijn dan ikzelf ook niet behoren mijn favo objecten, maar er zit ook veel leuks in het archief. Soms zie je hele random oude presentaties of lelijke foto’s, maar soms kom je ook leuke verhalen tegen. Op de vorige archiefdag vonden we een stuk tekst genaamd ‘de Mevolutie’ (van Mebiose en evolutie, voor wie hem nog niet doorhadden).

Hiya it is me and my archiefmappen

 

  1. Lekker veel dingen op de post doen

Naast de mailtjes die ik stuur, verstuur ik ook allerlei dingen via de post. Soms zijn het brieven naar ereleden, de andere keer zijn het kerstkaartjes, constitutiekaartjes of receptie-uitnodigingen. Shout out naar de Tight Junction die zelf de enveloppen vult om een lading TJ’s naar jullie allemaal te sturen. 

 

Geen afbeelding nodig, je ziet de TJ waarschijnlijk wel in de bus verschijnen!

 

  1. Ook lekker veel dingen op de post krijgen

Naast al deze post die ik verstuur, ontvang ik ook altijd al deze dingen van andere verenigingen. Ik vind dat vaak wel leuk, want wie houdt er nou niet van kerstkaartjes krijgen. Verder krijg ik ook uitnodigingen voor van alles, allerlei brieven en de verenigingsbladen van andere verenigingen.

Het lijken niet veel kaartjes, maar als je ziet hoe gelukkig ik ermee ben, moet je maar geloven dat het best een leuk stapeltje was.

 

  1. De namen van mensen goed kennen

Een ander deel van mijn functie is het bijhouden van het adressenbestand. Op deze manier krijg ik vaak namen te zien van onze leden en ben ik aardig goed geworden in het kennen van de namen. Soms kan ik de gezichten en namen niet aan elkaar verbinden, maar weet ik dan weer wel hoe een moeilijke naam is gespeld.

Dit is hoe ik me voel als ik de naam van iemand goed spel

 

  1. Een sterke mening hebben over dingen als lettertypes

Misschien geldt dit niet voor elke ab Actis, maar ik heb dus een sterke mening over lettertypes. Ik weet ook niet of het een toevallig eigenschap van de ab Actis is, want mijn voorganger had het ook. Ik zal snel ophouden hierover, maar als dit onderwerp onder het genot van een kop thee wil bespreken, kom dan langs op de kamer.

(bonus leesvoer op: https://99designs.nl/blog/tips/the-best-and-worst-typefaces-and-why/)

 

Volgen Bestuur der M.B.V. Mebiose:

Laatste berichten van

Bij het gebruik van deze website worden HTTP cookies bijgehouden voor een optimaal <b>paarse</b> surfervaring. meer informatie

De HTTP cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'Toestaan cookies' om u de beste surfervaring te geven.
U gaat nu door met het gebruik van deze website zonder het wijzigen van uw HTTP cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u voor 12 maanden akkoord met de HTTP cookie-instellingen.

Sluiten