Buitenlandse Excursie Commissie

Eens is de twee jaar wordt er door de Buitenlandse Excursie Commissie, oftewel BEC, een educatieve buitenlandse reis georganiseerd. Deze reis is bedoeld voor master studenten van de GSLS en enkele gelukkige derde jaars bachelor studenten van Biomedische Wetenschappen. Het thema en de locatie is elke keer anders en gebaseerd op actuele onderwerpen. Het doel van deze reis is om studenten in aanraking te laten komen met buitenlandse bedrijven en instituten die de studenten zullen onderwijzen over een aan het thema gerelateerd onderwerp.

De vorige keer was het thema van de BEC: ‘Healthy Ageing and Age Related Diseases’. Met dit thema zijn verschillende bedrijven, instituten en onderzoeksgroepen in Lund en Kopenhagen bezocht. Twee steden met onderzoekers die zeer veel kennis hebben over het thema, twee steden met grote ageing centra en het zijn ook gewoon twee prachtige steden.

Lijkt het jou ook leuk om zo’n mooie reis te organiseren met een gezellige commissie? In november kan je solliciteren voor de BEC! Als je vragen hebt, mail dan naar mebiose-abactis@umcutrecht.nl 

Bekijk hier het filmpje van de buitenlandse reis 2016!

 

BEC