Studentassessor

remmits-joniAls studentassessor maak ik deel uit van het management team(MT) van het onderwijscentrum. Dit team bestaat verder uit de vice-Decaan, de manager bedrijfsvoering en een beleidsadviseur.

De studentassessor is er voor de hele faculteit. Naast BMW en BMS  ben ik er dus voor geneeskunde, SUMMA en klinische gezondheidswetenschappen. In deze rol adviseer ik de vice-decaan over alle dingen die ons als studenten aangaan. Dit doe ik door deel te nemen aan verschillende overleggen op management- en beleidsniveau, maar ook door mee te werken aan de uitvoering van concrete plannen.

Specifiek voor de opleidingen BMW zit ik bijvoorbeeld in de Bachelor AdviesRaad (BAR), neem ik deel aan het management overleg van BMW, ben ik lid van het landelijke Biomedisch Studenten overleg (BMSO) en zie ik jullie op de OMB. Concreter ben ik onder andere bezig met het terugkoppelen van evaluatieresultaten naar studenten, de inrichting van de selectie en het organiseren van de Stagemarkt.

Afgelopen jaar is er een nieuwe onderwijsstrategie gepresenteerd. Anders dan je misschien verwacht zou hebben is dit een kort en bondig stuk met concrete doelen. Deze doelen moeten in het komende jaar omgezet worden in duidelijke plannen en tot uitvoer worden gebracht. Ik ga het komende jaar hard aan de slag om het studenten perspectief goed naar voren te laten komen in deze plannen.

Ik ben zelf net klaar met mijn bachelor geneeskunde. Vanaf het begin van mijn studie ben ik betrokken geweest in de medezeggenschap. Als student heb je helaas maar weinig tijd naast de studie en kun je maar een enkel project echt oppakken. Als studentassessor werk ik nu fulltime en heb ik dus juist die tijd om er vol voor te gaan.

Hoewel het studentassessorschap een solitaire functie is, doe ik mijn werk gelukkig niet alleen. Ik heb intensief contact met Marit, de vice-Praeses van Mebiose, de commissaris onderwijs van Sams en de studenten in de medezeggenschap. Zo zorg ik er ook voor dat ik over alle studies zo goed mogelijk in beeld heb wat er speelt.

Mocht je zelf plannen of ideeen hebben of vragen over mijn werk mag je me altijd mailen op studentassessorDOO@umcutrecht.nl