St Antonius Hartcentrum

Alle patiënten die een dotterbehandeling ondergaan en waarbij een stent
wordt geplaatst moeten antistollingsmedicatie gebruiken om stolselvorming (trombose) in de stent te voorkomen. Deze stenttromboses leiden tot een hartinfarct en vaak het overlijden van de patiënt. De functie van bloedplaatjes speelt een centrale rol bij het optreden van trombose, maar is zeer variabel onder patiënten en onder andere afhankelijk van genetische factoren. Voor een optimale behandeling is het monitoren van de werking van de antistollingsmedicatie bij individuele patiënten van groot belang.

Onze onderzoeksafdeling is gespecialiseerd in onderzoek naar antistollingsmedicatie, bloedplaatjesfunctie en de nieuwste geneticatesten. Verder wordt er met state-of-the-art technieken onderzoek gedaan naar stenttrombose!

Stage

Tijdens deze stage werk je mee aan een aantal lopende onderzoeken. Hierbij benader je actief patiënten, neem je bloed af en voer je bloedplaatjesfunctietesten uit. Je kiest een persoonlijk project waarbij je de analyses verricht en waar je een artikel over schrijft met goede kans op publicatie! Ook zijn er mogelijkheden voor het opzetten en uitwerken van nieuwe bloedplaatjesfunctietesten.

Contact

Ben je op zoek naar een uitdagende master stageplaats in een klinische setting waar je ervaring op kunt doen met alle aspecten van wetenschappelijk onderzoek, mail ons dan! Contactpersonen: Laura Willemsen (arts-onderzoeker) en Marieke Gimbel (arts-onderzoeker), cardiologie-onderzoek@antoniusziekenhuis.nl